REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dr. Brigita Skela Savič: »Tudi Jezus je bil levičar!« ‏

Dr. Brigita Skela Savič: »Tudi Jezus je bil levičar!« ‏Brigita Savič

Papežev nagovor ob božiču je tudi letos izzval različne komentarje.

Dr. Brigita Skela Savič je ob kritikah na račun papeža zapisala: »Tudi Jezus je bil levičar, ni bil ogrnjen v zlato in ni bil bogat.«

Pritegnil ji je Iztok Skok. »Trenutni Papež je človek na mestu, kolikor mu dopustijo. Ima čustveno inteligenco. Poslušajte Papeža, on misli povsem nasprotno od vas, še Papež je za vas postal levičar, kar pomeni, da bolj desno ne gre več,« je okrcal zagovornike bolj desnih političnih strank, ki redno kritizirajo tudi papeža Frančiška.

V zvezi z minulim božičem pa je nekaj prahu dvignila tudi praznična čestitka slovenske vlade.

V njej ni bil omenjen »božič«, pač pa zgolj »prazniki«, kar so mnogi kritizirali.

Je pa res, da podobno ravnajo tudi kakšne druge vlade ali ministri, na primer nemški, po katerih se slovenski politiki radi vzgledujejo.

Nemška ministrica za migracije, begunce in integracijo je na primer na svoji voščilnici prav tako pozabila na besede »srečen božič.« Kar pa so nekateri nemški mediji prav tako kritizirali. 

Vendar pa je ista ministrica »srečen božič« vsem zaželela preko twittra. 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek