REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Arnika: »Velik uspeh Cerarja v Washingtonu. Bilateralno srečanje z Edvardom Žitnikom«

Arnika: »Velik uspeh Cerarja v Washingtonu. Bilateralno srečanje z Edvardom Žitnikom« Žitnik, Cerar

Arnika je opozorila na »velik uspeh Cerarja v Washingtonu. Bilateralno srečanje z Edvardom Žitnikom.«

Slovenski zunanji minister Miro Cerar se je namreč odpravil na uradni obisk v ZDA, kar je prvi tak obisk v osmih (8) letih!

Zanimivo je, da ga na Twitter profilu zunanjega ministra ZDA Mika Pompea niso niti napovedali, odpadlo pa je tudi srečanje s prvo damo ZDA, ki je bila medtem na obisku pri ameriških mornarjih na letalonosilki George W. Bush.

Kar je prav tako zelo nenavadno, da je morala na to pot ravno v trenutku, ko je skoraj po desetletju v ZDA prvič znova prišel slovenski zunanji minister.  

So pa nekateri drugi komentatorji opazili še nekatere druge uspehe "Šitnika" in Cerarja – Žitnikove roke v žepih, nov klobuček dopisnika RTV SLO, ki že pakira kovčke in se vrača domov in kako je bilo to srečanje na travniku, pa še z Belo hišo v ozadju, dejansko prirejeno, kakor da bi šlo res za sprejem pri Trumpu ali v Beli hiši, ne pa zunanjem ministrstvu –  State Departmentu.

Skratka, optično zavajanje javnosti. Res patetično.

Očitno je, da se nekdanji predsednik vlade ne uspe vživeti v vlogo zunanjega ministra.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek