REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izjemni Dončić vodil Dallas do zmage nad prvaki NBA

Izjemni Dončić vodil Dallas do zmage nad prvaki NBALuka Dončič | VIR: Youtube

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA vodil ekipo Dallas Mavericks do domače z Golden State Warriors, dvakratnimi zaporednimi prvaki najmočnejše košarkarske lige na svetu. Dallas je zmagal s 112:109, Dončič pa je bil prvi strelec gostiteljev s 24 točkami, devetimi skoki in štirimi podajami.

Dončič pa je bil prvi strelec gostiteljev s 24 točkami, devetimi skoki in štirimi podajami.

Dončić je zadeval tudi v odločilnih trenutkih; minuto in 10 sekund pred koncem je po prodoru zadel za vodstvo s 109:108, nato je sedem sekund pred koncem iz prostih metov prispeval še zadnji točki svojega moštva (112:108) ter v zadnji sekundi ujel žogo po zgrešenem metu tekmecev ter se s soigralci veselil pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

To je bilo šele drugo slavje Dallasa nad Golden State na zadnjih 19 medsebojnih srečanjih. Drugo je bilo konec decembra 2015, kar je bila ena od zgolj devetih tekem v rednem delu sezone, ki jih je tedaj izgubila ekipa Warriors.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek