REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Merklova v Chemnitzu priznala napake pri migrantski politiki

Merklova v Chemnitzu priznala napake pri migrantski politiki Angela Merkel

Nemška kanclerka Angela Merkel je med današnjim obiskom v mestu Chemnitz, kjer so avgusta in septembra potekali nasilni protesti desnice, znova priznala, da je nemška vlada pri svoji migrantski politiki naredila napake. Obisk je spremljal protest njenih nasprotnikov.

Napake po njenih besedah niso naredili s tem, ko so za kratek čas pomagali migrantom in ilegalcem, ampak s tem, ker niso pravočasno poskrbeli za izvorne države in izvorne regije, je Merklova povedala v današnjem pogovoru z bralci časnika Freie Presse, ki so jo tudi povabili v Chemnitz. Ob tem je znova branila begunsko politiko odprtih vrat.

Protesti proti muslimaski anarhiji v Chemnitz 

Izrazila je obžalovanje, da pri priznavanju varnih držav v parlamentu ni bilo napredka, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kanclerka je Chemnitz obiskala tri mesece po tistem, ko je bil tam zaboden 35-letni nemški državljan kubanskega rodu. Umor, ki so ga osumljeni trije migranti za azil, je sprožil proteste skrajne desnice proti tujcem.

Kanclerka je Chemnitz obiskala tri mesece po tistem, ko je bil tam zaboden 35-letni nemški državljan kubanskega rodu. Umor, ki so ga osumljeni trije migranti za azil, je sprožil proteste skrajne desnice proti tujcem. Na nasilnih protestih so se desničarji spopadli z njihovimi nasprotniki, ki so prav tako protestirali. V povezavi s protesti so aretirali šest desničarskih protestnikov.

Merklova, ki bo decembra zapustila položaj vodje krščanskih demokratov (CDU), je danes izpostavila dejstvo, da so številni prebivalci mesta nasprotovali ksenofobnemu nasilju. Znova je tudi sama obsodila "lov" na migrante in ilegalce, ki so jih prikazovali posnetki z ulic.

Ob začetku obiska v mestu v zvezni deželi Saška se je Merklova srečala tudi z mladimi košarkarji tamkajšnjega košarkarskega kluba.

Njen obisk je spremljal protest, ki se ga je udeležilo več sto nasprotnikov kanclerke. Pozivali so jo k odstopu in jo označili za "izdajalko ljudstva".

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek