REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Policisti znova zabeležili nezakonite prestope meje

Policisti znova zabeležili nezakonite prestope mejeSlika je simbolična

Policisti so znova zabeležili nedovoljene prestope na južni meji. Med drugim so v občini Črnomelj prijeli dva državljana Albanije, ki sta v osebnih vozilih prevažala nezakonite prebežnike.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ponoči v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev se je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Voznik, državljan Albanije, je poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V bližini so pozneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana.

Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

Slika je simbolična

S poskusom izmika mejni kontroli so imeli policisti opravka tudi na mejnem prehodu Obrežje, kamor je v torek pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregledali tovorno vozilo, v katerem so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti pa so danes nekaj po 4. uri v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet tujcev, državljanov Sirije in Maroka.

Nedovoljene prehode meje so zabeležili tudi na območju Ilirske Bistrice. Tam so od torka od 7. ure do danes do 7. ure obravnavali 16 nedovoljenih prehodov državne meje. Šlo je za državljane Pakistana, Kosova, Afganistana, Sirije in Nemčije, za mednarodno zaščito pa ni zaprosil nihče, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek