REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boris Vezjak: Pregon nacistke, hud kiks avstrijskega krivosodja?

Boris Vezjak: Pregon nacistke, hud kiks avstrijskega krivosodja?Boris Vezjak

Filozof Boris Vezjak se je odzval na novico, da je bila v Avstriji na 18 mesecev zapora obsojena ženska zaradi nacistične objave na Facebooku.

»V Sloveniji se to res ne more zgoditi. Hud kiks, hudo ogrožanje svobode govora, verjetno. Da ne omenjam, da Avstrijka sploh ni kalila javnega reda in miru... Čisto resno: v zadnjih letih sem nabral na desetine podobnih izjav na Facebooku: begunce bi streljali, spuščali v plinske komore, zaplinjali, jim dajali strup za podgane ali naložili na tovorne vagone, pa direktno v Dachau... Kot že vemo najmanj iz primera Erlah, so slovenski tožilci čvrsto prepričani, da v tem ni nobenega kaznivega dejanja, pritrjuje pa jim cela četica ustavnih in drugih pravnikov, aboniranih na nastope v domačih medijih,« je komentiral Vezjak.

Tudi ostali komentarji so bili zanimivi.

Jure Janžekovič je opozoril, da bi se pri nas »gospodična nacistka pritožila na ustavno sodišče, kjer bi našli procesno napako«, Mira Muršič se je strinjala, da se take izjave v nekaterih državah pač sankcionirajo, Branko Maksimovič pa se je posmehnil, češ da je to očitno dokaz, da »v Avstriji pod plaščem demokracije vladajo komunajzarji« in spomnil, da so »edino na Dunaju obsodili udeleženca v podkupovalni aferi Patria«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek