REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Iran napoveduje, da bo "ponosno zaobšel" ameriške sankcije

Iran napoveduje, da bo Iran - Total

Iran bo ponosno zaobšel ameriške sankcije, se je na uvedbo novih, še ostrejših sankcij proti Teheranu, ki so jih danes ZDA uvedle za naftni, bančni in ladijski sektor, odzval iranski predsednik Hasan Rohani.

"Sporočam, da bomo ponosno zaobšli vaše nezakonite in nepravične sankcije, ki so v nasprotju z mednarodnimi pravili," je dejal Rohani v televizijskem nagovoru.

'Smo v gospodarski vojni, soočamo se s silo, ki nas ustrahuje,' je dejal Rohani.

"Smo v gospodarski vojni, soočamo se s silo, ki nas ustrahuje," je dejal Rohani.

Dodal je, da ne verjame, da je že kdaj prej v zgodovini Amerike prišel v Belo hišo nekdo, ki deluje v nasprotju s pravom in mednarodnimi konvencijami.

Rohani ne verjame, da je že kdaj prej v zgodovini Amerike prišel v Belo hišo nekdo, ki deluje v nasprotju s pravom in mednarodnimi konvencijami.

Pol leta po odstopu Washingtona od mednarodnega sporazuma, s katerim je Iran v zameno za odpravo sankcij omejil svoj jedrski program, so danes začele veljati še ostrejše sankcije ZDA proti Teheranu.

Washington prepoveduje trgovanje z iransko nafto ter finančne transakcije z Iranom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek