REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

LeBron James na lovu za Kareemom Abdul-Jabbarjem

LeBron James na lovu za Kareemom Abdul-JabbarjemLeBron James | VIR: Youtube

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James, ki je to sezono oblekel dres Los Angeles Lakers, je postal šesti najboljši strelec v zgodovini severnoameriške lige NBA, čeprav je njegova ekipa izgubila proti San Antoniu. Triintridesetletnik je na večni lestvici strelcev prehitel Nemca Dirka Nowitzkija, ko je ob koncu tretje četrtine dosegel 21. točko.

Triintridesetletnik je na večni lestvici strelcev prehitel Nemca Dirka Nowitzkija, ko je ob koncu tretje četrtine dosegel 21. točko.

James je sicer tekmo končal pri 35 točkah in ima zdaj skupaj 31.202 točki vse od začetkov v ligi NBA leta 2003. Nowitzki, ki prav tako še ni končal kariere v dresu Dallasa, jih ima 31.187.

"Kralj James" je obenem prišel na šesto mesto tudi po številu točk, doseženih v rednem delu sezone (11.339), na katerem je prej "sedel" Shaquille O'Neal (11.330).

"Dirk in Shaq sta igralca, ki sem ju vedno občudoval, ko sem si ogledoval njune posnetke pred tekmami. Dirk je bil vedno eden mojih najljubših igralcev, Shaq pa eden najbolj dominantnih v zgodovini NBA," je dejal James.

James, ki se je letos iz Clevelanda preselil v Los Angeles, je v sezoni 2017/18 dosegel 2251 točk. Če mu bo tudi letos uspelo ponoviti ta dosežek, lahko na petem in četrtem mestu ulovi že slovita igralca; Wilta Chamberlaina (31.419) in Michaela Jordana (32.292 točk).

Trije najboljši strelci v zgodovini so Kareem Abdul-Jabbar (38.387 točk), Karl Malone (36.928) in Kobe Bryant (33.643), ki so imeli vsi v času kariere oblečen tudi dres jezernikov.

Nowitzki je prepričan, da lahko James z vrha sklati tudi Abdul-Jabbarja. "Če bo ostal zdrav, ima lepe možnosti, da s prestola izrine Kareema in postane najboljši strelec v zgodovini lige. Njegova statistika je neverjetna. In sploh se ne upočasni. Kar mu je uspelo lani v 15. letu kariere, je neverjetno. Če bo tako nadaljeval, bo brez dvoma presegel Kareema," je dejal Nowitzki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek