REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dragić z vročico ohladil New York, Dončić s telički izgubil

Dragić z vročico ohladil New York, Dončić s telički izgubil Dončić in Dragić

Ponoči sta na sceno stopila oba slovenska košarkarja v severnoameriški ligi NBA, Luka Dončić in Goran Dragić. Dončić je z Dallas Mavericks gostoval pri Atlanta Hawks, ki so zmagali s 111:104 na krilih razpoloženega Kenta Bazemora, ki je dosegel 32 točk. Miami Heat Gorana Dragića pa je v domači dvorani s 110:87 odpravil New York Knicks.

Dončić, ki je tudi tekmo proti Atlanti začel, je v 34 minutah na parketu dosegel 21 točk, kar je njegov drugi najboljši dosežek v najmočnejši ligi na svetu, a je slovenski zvezdnik v zadnjih dveh četrtinah zadel le tri od desetih poskusov iz igre.

Točkovnemu zbiru je mladi Slovenec dodal še devet skokov ter dve podaji, tako da mu je do prvega dvojnega dvojčka v ligi NBA zmanjkal en skok.

Dončić je blestel predvsem v prvi četrtini. Po 12 minutah je Dallas vodil z 42:22, Ljubljančan pa je prispeval 12 točk. Čeprav so telički vmes vodili že za 26 točk, so se na koncu zmage veselili igralci Atlante.

"Nekateri bodo dejali, da je boljši od mene (Dončić, op. STA), ker je dosegel več točk. A ob koncu dneva se jaz lahko veselim, da je moja ekipa zmagala," je o mladem Slovencu dejal prav tako novinec v ligi NBA, Trae Young, ki je uvodne tri četrtine slabše igral, v odločilni pa stopil na veliko sceno, ekipa pa mu je sledila do zmage. V zadnjem delu tekme je namreč Young, ki je večer prej proti Clevelandu zbral 35 točk in 11 podaj, dosegel 12 od svojih skupno 17 točk.

Goran Dragić

Ameriški mediji ugotavljajo, da bodo Dončića in Younga bržkone med seboj primerjali njuni celotni karieri. V Atlanti so namreč kot tretjega na naboru izbrali 19-letnega Slovenca, ki so ga nato poslali v Dallas v zameno za peti izbor na letošnjem draftu, Younga.

Nekateri bodo dejali, da je Dončić boljši od mene, ker je dosegel več točk. A ob koncu dneva se jaz lahko veselim, da je moja ekipa zmagala, je dejal Trae Young.

Teličke v petek čaka še eno gostovanje, ko se bodo v Torontu pomerili z domačimi Raptors.

Miami pa je doma gostil kratkohlačnike in pokazal drug obraz kot na prejšnjih tekmah. Hassan Whiteside je dosegel 22 točk in 24 skokov, Josh Richardson je k zmagi dodal 21 točk, Rodney Gruder 19 (iz le osmih poskusov), Slovenec v dresu vročice Dragić, ki je odigral 29 minut, pa je dodal 13 točk, pet skokov in tri podaje. Vročica si je pot do zmage tlakovala z odlično tretjo četrtino, ki jo je dobila s kar 45:20.

Miami naslednja tekma čaka v soboto, ko bo gostil še Portland.

Zvezda dneva pa je bil Stephen Curry, zvezdnik Golden Stata je ob zmagi s 144:122 prispeval kar 51 točk, od tega je zadel 11 trojk. Curry v zadnji četrtini sploh ni igral. Curry, Kevin Durant (30 točk) in Klay Thompson (19 točk) so skupaj dosegli okroglih 100 točk.

Poseben večer je bil za navijače Los Angeles Lakers, ki so prišli do prve zmage v sezoni, premagali so Phoenix s 131:113. Prvi zvezdnik jezernikov LeBron James je k zmagi prispeval 19 točk, deset podaj in sedem skokov.

Izkazal se je še Giannis Antetokounmpo, ki je za Milwaukee ob zmagi proti Philadelphii s 123:108 dosegel trojni dvojček - 32 točk, 18 skokov in deset asistenc.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek