REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Heinekenu vroče poletje prinesel osemodstotno rast čistega dobička

Heinekenu vroče poletje prinesel osemodstotno rast čistega dobičkaVIR: Profimedia

V Nizozemskem pivovarskem velikanu nazdravljajo 4,4-odstotni rasti prodaje v tretjem letošnjem četrtletju. Prihodki so se okrepili predvsem na brazilskem, južnoafriškem in vietnamskem tržišču, rast gre med drugim pripisati vročemu poletju.

Drugi največji svetovni pivovar je poročal tudi o osemodstotni rasti čistega dobička v prvih devetih mesecih letošnjega leta. Ta se je ustavil pri 1,6 milijarde evrov.

Heineken proizvaja in prodaja več kot 300 vrst pijač, po svetu pa zaposluje okoli 80.000 ljudi.

Izvršni direktor Heinekena Jean-Francois van Boxmeer je ob objavi poslovnih rezultatov izpostavil, da se je rast prodaje v minulih treh mesecih nadaljevala, k temu pa je pripomoglo tudi dobro vreme v Evropi. Vroči poletni dnevi so samo v Franciji in na Nizozemskem prodajo povečali za 2,2 odstotka, je dejal.

Med trgi, kjer so zabeležili znatno rast prodaje, je izpostavil še Brazilijo, Vietnam, Južno Afriko in Mehiko.

Heineken je letošnjega avgusta napovedal, da bo 3,1 milijarde dolarjev vložil v največjega kitajskega pivovarja China Resources Beer, s čimer si želi olajšati dostop do azijskega trga. V poslovnem poročilu je nizozemsko podjetje zapisalo, da strani delata v smeri čimprejšnjega podpisa sporazuma, o napredku pa bodo javnost obveščali sproti.

Heineken proizvaja in prodaja več kot 300 vrst pijač, po svetu pa zaposluje okoli 80.000 ljudi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek