REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov lep večer Dončića in zmaga Dallasa - VIDEO

Nov lep večer Dončića in zmaga Dallasa - VIDEOLuka Dončič

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA premagali Chicago Bulls s 115:109 in zabeležili novo zmago. Vnovič je odlično zaigral slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je za Teksačane dosegel 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi šest podaj, tri skoke in ukradeno žogo.

Vnovič je odlično zaigral slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je za Teksačane dosegel 19 točk.

Vnovič je blestel DeAndre Jordan, ki je z 18 točkami in 16 skoki še na tretji tekmi dosegel dvojnega dvojčka. Nazadnje je to v dresu Dallasa uspelo Popeyu Jonesu leta 1994. Wesley Matthews je bil z 20 koši najbolj učinkovit pri zmagovalcih, za katere je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev.

Pri Chicagu je s 34 točkami izstopal Zach LaVine in še na tretji tekmi sezone dosegel več kot 30 točk. To je pred njim v dresu bikov uspelo le Michaelu Jordanu leta 1986 in Bobu Lovu leta 1971. Jabari Parker je bil z 20 točkami prav tako zelo razpoložen.

Dallas je tekmo v svojo korist odločil v zaključku tretje četrtine, ko je prevzel vodstvo, v uvodu zadnjega dela pa je razlika narasla na 10 točk in gostitelji prednosti niso več izpustili iz rok.

Po prostem dnevu Dallas v sredo čaka gostovanje v Atlanti. V sredo pa bo zaigral tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki bo z Miamijem gostil New York.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek