REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Goran Bračič: Titu Turnšku so Akrila dala krila

Goran Bračič: Titu Turnšku so Akrila dala krilaTit Turnšek

Slovenska vojska še ima dobre helikopterje, za zračni vozni park slovenske policije pa tega ne bi mogli reči. Stari helikopterji so stalno v popravilu in več na tleh, kot v zraku. Novih pa se ne kupuje. Ni denarja. Se pa denar vedno najde za drage in pri tej starosti helikopterjev že nerentabilne servise. Toda morda je odgovor na to, zakaj je temu tako - precej enostaven.

Goran Bračič je zastavil naslednje vprašanje:

»Ste vedeli, da je Tit Turnšek lastnik podjetja AKRILA katero ima ekskluzivno pogodbo za vzdrževanje letal in helikopterjev v lasti ministrstev za obrambo in notranje zadeve.«

Dodal je še to informacijo:

»Tit je večkrat razlagal, da je zgolj fiduciarni lastnik podjetja Akrila. Kdo je njegov dejanski lastnik, nikoli ni razkril. Po nekaterih info naj bi bil lobist Božo Dimnik, drugih njegova hči Diana Dimnik, lastnica podjetja Medias International, pomembnega dobavitelja v zdravstvu.«

Sledili so zanimivi komentarji uporabnikov družbenih omrežij. Nekateri so ugotovili, da predsednik borčevske organizatorje zato govori tako hitro, kot se vrtijo rotorji in elise, drugi pa so ugotovili, da mu AKRIL-a daje krila. Navedena je tudi oseba, ki naj bi bila prava (in ne slamnata?) lastnica podjetja - Peternel Horvat Barbara.

Nejasno je samo nekaj – zakaj državna ministrstva sploh podpisujejo pogodbe o vzdrževanju letal in helikopterjev s podjetji, katerih lastniki so skriti za »fiduciarnimi« lastniki? Zaradi – transparentnosti in izogibanja konfliktu interesov? Ali pa prav zato, da bi naveze državnega gospodarstva z vplivnimi zasebniki ostale prikrite?

In zakaj se tako dolgo popravljajo stari, če pa bi bilo bolj racionalno in varno kupiti nove?

Res pa je, da novih ni treba toliko popravljati....

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek