REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Volvo beleži rast povpraševanja

Volvo beleži rast povpraševanjaVIR: VOLVO

Veliko povpraševanje iz Evrope in ZDA je švedskemu proizvajalcu tovornih vozil Volvo v tretjem četrtletju pripomoglo k rasti prihodkov in še višji rasti dobička. Kot je zapisal prvi mož koncerna Martin Lundstedt, gre za "najboljše četrtletje v zgodovini podjetja". K dobrim rezultatom pa so prispevali tudi ugodni menjalni tečaji.

V treh mesecih med julijem in septembrom je Volvo, ki je tesen tekmec nemški družbi Daimler Trucks kot tudi Volkswagnovim znamkam Man in Scania, povečal prihodke za 21 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Znašali so 92,28 milijarde kron (8,9 milijarde evrov), poročajo tuje tiskovne agencije.

Čisti dobiček drugega največjega proizvajalca tovornih vozil na svetu pa se je povečal za 37 odstotkov na 7,52 milijarde kron (730 milijonov evrov).

Dobiček iz poslovanja, očiščen učinkov izrednih dogodkov, se je na letni ravni povečal za zavidanja vrednih 48 odstotkov na 10,25 milijarde kron (991 milijonov evrov). Čisti dobiček drugega največjega proizvajalca tovornih vozil na svetu pa se je povečal za 37 odstotkov na 7,52 milijarde kron (730 milijonov evrov).

Skupina Volvo izdeluje gradbene stroje, avtobuse in tovornjake. Družbe ne gre zamenjati z istoimenskim proizvajalcem osebnih avtomobilov Volvo Cars, ki so ga leta 1999 izločili iz skupine in ga prodali ameriškemu koncernu Ford. Od leta 2010 posluje Volvo Cars pod okriljem kitajskega proizvajalca vozil Geely, ki je pred nekaj manj kot letom dni postal tudi največji delničar proizvajalca tovornjakov Volvo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek