REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V državni zbor in na RTV Koper prispeli pošiljki z belim prahom

V državni zbor in na RTV Koper prispeli pošiljki z belim prahom

V eni od pisarn državnega zbora so danes zjutraj odprli pošiljko, v kateri je bil beli prah. Kot so za STA pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 8. uro. Pristojne službe so že v parlamentarni stavbi in izvajajo zaščitne ukrepe.

Podrobne okoliščine dogodka zaenkrat še niso znane.

Kuverta z belim prahom je danes poleg v DZ prispela tudi na regionalni RTV center Koper. Naslovljena je bila na novinarko Televizije Slovenija Eugenijo Carl, je za STA potrdila sama novinarka. Kot je dejala, gre za enako pisavo in žig kot pred meseci, ko je tudi prejela sumljivo pošiljko, za katero se je izkazalo, da ne vsebuje nevarnih snovi.

Carlova je na svojem Facebook profilu danes zjutraj zapisala, da je na njen službeni naslov prispela kuverta z belim prahom. "Ista pisava, isti žig. Prihajajo skafandri," je dodala.

Napad na RTV SLO

Kot je novinarka potrdila za STA, je bila pošiljka naslovljena nanjo in je imela enako pisavo in žig kot pred meseci, ko so ravno tako nanjo naslovili sumljivo pošiljko. Kuverta danes sicer ni prišla do prostorov televizije, saj so jo prestregli že na Radiu Koper, ki je na drugi strani ulice in kjer sprejemajo pošto za celoten regionalni RTV center.

Zaradi preverjanja vsebine pošiljke so na radiu tako "v karanteni", prišli so tudi že policisti, je navedla Carlova.

S koprske policijske uprave pa so sporočili, da so izolirali eno osebo. Na kraju dogodka so sicer vse pristojne službe, obvestili pa so tudi veterinarski inštitut.

Snov iz pisemske pošiljke, ki so jo danes zjutraj odprli v vložišču državnega zbora, ni nevarna za življenje in zdravje ljudi, je pokazala prva analiza snovi, ki jo je opravil inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo. Pet oseb, ki so bile zaradi stika s snovjo v karanteni, zato ni več v izolaciji, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Na ljubljanski policijski upravi so bili sicer danes nekaj minut pred 8. uro obveščeni, da so v vložišču državnega zbora odprli pisemsko pošiljko, v kateri je bil beli prah. Gasilci in policisti so v parlamentarni stavbi izvedli zaščitne ukrepe, zaradi stika z belo snovjo pa so izolirali pet oseb.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek