REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump ima v Ovalni pisarni sliko, zaradi katere se mu vsi smejijo

Donald Trump ima v Ovalni pisarni sliko, zaradi katere se mu vsi smejijoKlub republikancev

Ameriški predsednik Donald Trump je v daljšem intervjuju za zelo znano oddajo 60 minut televizijske postaje CBS v nedeljo pojasnjeval svoja stališča glede številnih problemov, toda kamere so v Ovalni pisarni na zidu ujele še nekaj nenavadnega, kar je nato postalo osrednja tema komentarjev na družbenih omrežjih – sliko predsednika ZDA, kako v prešernem kavarniškem vzdušju sedi za mizo skupaj s številnimi drugimi republikanskimi predsedniki, med katerimi jih je večina sicer že pokojnih.

Na sliki so poleg Donalda Trumpa še Ronald Raegan, Theodore Roosevelt, Dwight Eisenhower, Richard Nixon, Abraham Lincoln, Calvin Coolidge in oba Busha – mlajši in starejši.

Republikanski klub, Trump, tvit

Trump je naslikan v ospredju, kako se smeji, a ostrim očesom opazovalcev ni ušla še ena zanimiva  podrobnost - na mizi pred Trumpom je njegova priljubljena pijača - Coca Cola.

Vse to je hitro izzvalo vrsto komentarjev na družbenih omrežjih. Nekateri so kritizirali, ker je bil Donald Trump naslikan nekoliko bolj mladostno in privlačno, kot pa je v resnici. Drugi pa so si s pomočjo programov za grafično oblikovanje privoščili nekaj več svobode in naslikali Trumpa nekoliko drugače, ali pa izdelali povsem drugačne slike.

Avtor slike, ki je ovekovečila republikance in ki je Trumpu očitno prirasla za srce, je ob tej umetnini pred nekaj leti naslikal tudi druge, podobne, na primer z zgolj predsedniki iz vrst demokratske stranke v času, ko je bil ameriški predsednik Barack Obama in nekaterim je bila prav ta slika bolj všeč od tiste, na kateri je aktualni predsednik ZDA.

Nekateri so kritizirali, ker je bil Donald Trump naslikan nekoliko bolj privlačno, kot pa je v resnici.

Umetniško delo se sicer imenuje "Klub republikancev", njen avtor pa je slikar Andy Thomas, ki trdi, da Donald Trump nima originala. Najprej je sicer naslikal vse ostale republikanske predsednike, Trumpa pa je na sliko dodal pozneje.

Republikanski klub, Trump, tvit

Kar visi na steni v Beli hiši pa je v resnici le natisnjena kopija originalne slike. Šlo je za darilo, ki ga je predsedniku ZDA dala kongresnik Darrell Issa. Originalna slika je še vedno v studiu Andya Thomasa.

"Pravzaprav me je predsednik res velikodušno poklical in mi dejal, kako zelo mu je slika všeč. Dal mi je lepe komplimente. Dejal mi je, da si je ogledal veliko slik in da so mu bile le redkokdaj všeč," se je Thomas zaupal časniku Daily Beast.

Kritiki so se ponorčevali iz aktuelnega predsednika, češ da je narcis in aroganten.

Obama, za razliko od Trumpa, sliko "Klub demokratov" ni izobesil v Beli hiši, zaradi česar so se kritiki ponorčevali iz aktuelnega predsednika, češ da je narcis in aroganten.

Ob tem je Trump v Ovalno pisarno uvedel še nekaj "pomembnih sprememb". Dodal je, med ostalim, nekaj pozlačenih zaves in oblazinjeno pohištvo v zlati barvi, vse to pa zato, da bi bila Bela hiša videti manj kot "smetišče," kot se je izrazil sam.

Na zidu v zahodnem krilu Bele hiše visi tudi geografska karta z rezultati volitev leta 2016.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek