REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Francoski notranji minister napovedal odstop

Francoski notranji minister napovedal odstopGerard Collomb Vir:Pixell

Francoski notranji minister Gerard Collomb je danes napovedal odstop. Kot je pojasnil za časnik L'Express, bo odstopil prihodnje leto, ker se bo na lokalnih volitvah ponovno potegoval za položaj župana Lyona, poročajo tuje tiskovne agencije.

Collomb je še dejal, da morajo v skladu s pravili ministri, ki bodo sodelovali na lokalnih volitvah leta 2020, francosko vlado zapustiti po evropskih volitvah konec maja prihodnje leto. 71-letni Collomb je bil župan Lyona 16 let, lani pa se je pridružil sredinski vladi.

Gre že za drugega ministra, ki bo zapustil vlado premierja Edouarda Philippa.

Collomb velja za pomembnega člana francoske vlade, je pa tudi eden od ministrov, ki so najbolj zvesti francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu.

Njegova priljubljenost se je v zadnjem času precej zmanjšala, po ocenah političnih analitikov, tudi zaradi škandala okoli nekdanjega Macronovega tesnega sodelavca Alexandra Benallaja, ki se je na protestih ob 1. maju v policijski opravi znesel nad demonstranti.

Gre že za drugega ministra, ki bo zapustil vlado premierja Edouarda Philippa. Avgusta je odstopil priljubljeni okoljski minister Nicolas Hulot.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek