REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kljub dvomom večina Američanov še vedno pobira novice z družabnih medijev

Kljub dvomom večina Američanov še vedno pobira novice z družabnih medijevVIR: Insajder.com

Dve tretjini Američanov dobita vsaj del tekočih novic z družabnih medijev, čeprav številni dvomijo v resničnost teh informacij, je pokazala anketa raziskovalnega centra Pew. Ugotovitve ankete so podobne kot pred letom dni.

Pew ugotavlja, da 68 odstotkov Američanov pobira novice z družabnih medijev, kot sta Facebook in Twitter, 20 odstotkov pa jih to počne pogosto. Kar 57 odstotkov jih že vnaprej meni, da je večina novic na družabnih medijih netočnih. Kljub temu jih večina verjame, da to ne vpliva na njihovo razumevanje tekočih dogodkov, 36 odstotkov jih celo meni, da zadeve potem bolje razumejo, le 15 odstotkov pa jih je zaradi novic na družabnih medijih zmedenih.

Pew ugotavlja, da 68 odstotkov Američanov pobira novice z družabnih medijev, kot sta Facebook in Twitter, 20 odstotkov pa jih to počne pogosto.

Facebook in Twitter sta začela čistiti svoje strani lažnih novic, ki naj bi z domnevno operacijo ruskih tajnih služb v veliki meri vplivale na ameriške volivce leta 2016.

Čeprav naj bi ruski operativci in lažne novice prispevali k zmagi republikanca Donalda Trumpa, v točnost informacij na družabnih medijih po anketi Pew dvomi 72 odstotkov republikancev in le 46 odstotkov demokratov.

Le 11 odstotkov udeležencev ankete je menilo, da so novice na družabnih medijih preveč pristranske, deset odstotkov pa jih meni, da so te novice slabe kakovosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek