REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump poziva k odpustitvi direktorja CNN

Trump poziva k odpustitvi direktorja CNNDonald Trump, predsednik ZDA. VIR: You Tube

Ameriški predsednik Donald Trump je danes znova napadel ameriško televizijsko mrežo CNN, češ da je zaradi pristranskosti in sovražnosti do njega nezmožna delovati. Ob tem je v tvitu pozval telekomunikacijskega velikana AT&T, ki ima v lasti CNN, naj odpusti direktorja televizijske mreže Jeffa Zuckerja in tako ohrani svojo verodostojnost.

"Mali Jeff Z dela grozno, njegov rating je slab, AT&T pa bi ga moral odpustiti, da bi ohranil svojo verodostojnost," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Trump.

"Mali Jeff Z dela grozno, njegov rating je slab, AT&T pa bi ga moral odpustiti, da bi ohranil svojo verodostojnost," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Trump.

Po poročanju britanskega BBC je Zucker trenutno na šesttedenskem bolniškem dopustu, ker okreva po operaciji srca.

Jeff Zucker

Ameriški predsednik je že dolgo v sporu s televizijo CNN. Spor se je še stopnjeval prejšnji teden, potem ko je Lanny Davis, odvetnik nekdanjega Trumpovega odvetnika Michaela Cohena priznal, da je tej medijski hiši dal lažne informacije.

CNN je prejšnji mesec objavil ekskluzivno zgodbo, da je Trump po navedbah Cohena vedel za srečanje članov svojega volilnega štaba in ruskega predstavnika pred ameriškimi predsedniškimi volitvami leta 2016. Pri tem se je televizija sklicevala na Davisa. Zgodbo so povzeli drugi ameriški mediji, a Davis je ta teden sporočil, da Cohen tega vendarle ni rekel. CNN še vedno stoji za svojo zgodbo, češ da ima zanjo še en vir, ter sumi , da je Davis spremenil izjavo zaradi strahu pred posledicami za Cohena.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek