REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Danny DeVito prejme nagrado donostia za življenjsko delo

Danny DeVito prejme nagrado donostia za življenjsko deloDanny de Vito Vir:Google.com

Ameriški igralec Danny DeVito, ki je med drugim zaigral v filmih Dvojčka in Batmanova vrnitev, bo na mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu nagrajen za življenjsko delo. Na festivalu bodo prikazali tudi animirano družinsko pustolovščino Mala noga, kjer je DeVito svoj glas posodil jetiju. Nagrado bodo igralcu izročili 22. septembra.

Kot so v izjavi za javnost zapisali organizatorji festivala, se DeVito lahko pohvali s skoraj pet desetletij dolgo raznoliko kariero v gledališču, pri filmu in na televiziji, v kateri je vedno sodeloval z najvidnejšimi režiserji, med drugim s Timom Burtonom in Francisom Fordom Coppolo.

Nagrado donostia na festivalu od leta 1986 vsako leto podeljujejo vidnejšim osebnostim iz sveta filma kot priznanje za njihovo delo in kariero. Med dosedanjimi dobitniki so Gregory Peck, Robert De Niro, Bette Davis, Susan Sarandon in Meryl Streep.

Že 66. izdaja festivala v San Sebastianu, najstarejšega in najprestižnejšega filmskega festivala v špansko govorečem svetu, bo potekala od 21. do 29. septembra.

DeVito je med drugim v 70. in 80. letih minulega stoletja nastopil v vlogi sarkastičnega telefonista taksi službe v kultni seriji Taxi in v filmih, kot sta Nori profesor in Lov za zelenim diamantom. Kot režiser se je preizkusil v filmih Vrzi mamo z vlaka in Hoffa.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek