REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prodanih že več kot 100.000 bankovcev za nič evrov s podobo Karla Marxa

Prodanih že več kot 100.000 bankovcev za nič evrov s podobo Karla Marxa

Bankovec za nič evrov, ki so ga izdali ob 200. rojstnem dnevu Karla Marxa, je postal prodajna uspešnica. Kot je povedal Hans-Albert Becker, prokurist podjetja Trier Tourismus und Marketing, je prodanih že več kot 100.000 primerkov.

Spominski bankovci s portretom filozofa so šli po vsem svetu - od Avstralije do Južne Amerike. "Bankovec je pravi hit. Nihče si ni mislil, da bo šel tako v prodajo," je Becker povedal za nemško tiskovno agencijo dpa.

Vijolični bankovec za nič evrov, ki je kot pravi bankovci narejen iz posebnega papirja z vodnim znakom in varnostno nitjo, je oboževalce našel predvsem v Aziji

Vijolični bankovec za nič evrov, ki je kot pravi bankovci narejen iz posebnega papirja z vodnim znakom in varnostno nitjo, je oboževalce našel predvsem v Aziji: "Med 25.000 in 30.000 bankovcev je šlo gotovo samo na Kitajsko," je poročal Becker. Skupaj naj bi jih poslali v več kot štirideset držav.

Veliko strank naenkrat naroči več kot sto primerkov. "Kot darila za zaposlene jih kupujejo tudi podjetja." Bankovec za nič evrov stane tri evre.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek