REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po mnenju SMC zgodba o koaliciji 5 + 1 še ni zaključena

Po mnenju SMC zgodba o koaliciji 5 + 1 še ni zaključenaFoto: STA

V SMC obžalujejo umik NSi iz koalicijskih pogajanj pod vodstvom LMŠ, a razumejo, da "zgodba o koaliciji 5 + 1 še ni zaključena". "V tednu, ko pričakujemo več podobno odmevnih sporočil, bomo vsi, ki smo dobili zaupanje volivcev, gotovo opravili premislek o tem, kako lahko prispevamo k nadaljnjemu stabilnemu razvoju naše države in družbe," menijo.

V SMC so se na ponedeljkovo odločitev NSi o umiku iz pogajanj odzvali le pisno. Izvršilni odbor NSi je namreč v ponedeljek zvečer sklenil, da se kljub napredku, ki so ga dosegli v koalicijskih pogajanjih šesterice strank pod okriljem predsednika LMŠ Marjana Šarca, iz teh umika.

Razlog za umik po Toninovih besedah ni koalicijska pogodba, ki so jo v precejšnji meri uskladili, pač pa dvom v stabilnost in trajnost koalicije šestih strank. Odločitev sicer velja le za prvi krog iskanja mandatarja, medtem ko bo vsak naslednji krog izvršilni odbor NSi o koalicijskem sodelovanju presojal ločeno.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek