REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Če se znajdete v nesreči

promocijsko sporočilo
Če se znajdete v nesrečiVIR: vsebovredu.triglav.si

Na cesti nikoli nismo sami. Vsi se nekam prevažamo, še raje pa potujemo. Toda ko poči, je konec romantike…

Nihče ne želi, da se mu to zgodi, a če že pride do takšne situacije, je dobro vedeti kakšno nujno stvar ali dve. Ne samo kako se razvrščamo na cesti, da naredimo prostor in omogočimo čim hitrejše reševanje, temveč tudi, kako pravilno ravnamo. 
Na primer, kaj moramo nujno narediti, če je počilo tik pred nami in smo prvi na kraju nesreče. Ali pa, če se je nesreča zgodila nam in nismo sami v vozilu… 

Gasilci, reševalci in policisti so pripravljeni na najrazličnejše scenarije in odločitve sprejemajo v trenutku, da bi čimprej pomagali poškodovanim. Zato ni odveč vedeti, kako jim lahko pri tem pomagamo, če smo sami ujeti v avtu, če je v avtu ujet naš sopotnik ali če smo zgolj očividec nesreče. 

»Poslušajte, odgovarjajte na vprašanja in upoštevajte naša navodila,« je največje priporočilo gasilcev in prvih posredovalcev ob prometnih nesrečah. Predvsem pa ne ovirajmo njihovega dela in s tem ne spravljajmo v nevarnost še sebe. 

Takšne in podobne situacije se dogajajo vsak dan. Tudi nam se lahko, pa čeprav vozimo previdno in preudarno.  

Preberite si, kako poteka reševanje ob hudi prometni nesreči, in si v posnetku oglejte, kako izgleda iz perspektive ujetega v avtu in iz perspektive gasilcev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek