REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump po Tillersonu odstavil še njegovega namestnika

Trump po Tillersonu odstavil še njegovega namestnikaDonald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je po državnem sekretarju Rexu Tillersonu odpustil še njegovega namestnika, državnega podsekretarja Steva Goldsteina. Ta je danes na Twitterju zapisal, da Trump s Tillersonom pred odstavitvijo ni govoril, kar je v nasprotju z navedbami Bele hiše.

Odstavitev Goldsteina so potrdili v Beli hiši in na zunanjem ministrstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Bilo mi je v čast, predsedniku in državnemu sekretarju pa sem hvaležen za to priložnost," pa je v odzivu dejal državni podsekretar Goldstein in dodal, da se veseli počitka.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes odstavil zunanjega ministra Rexa Tillersona, ki ga bo nasledil dosedanji šef obveščevalne agencije Cia Mike Pompeo. Trump je pojasnil, da se s Tillersonom pogosto nista strinjala.

Goldstein pa je po Tillersonovi odstavitvi na Twitterju zapisal, da "državni sekretar to jutro ni govoril s predsednikom in ne ve za razloge, a je hvaležen za priložnost, ki jo je dobil, in še vedno meni, da je javna služba plemenit poziv, ki ga ni mogoče obžalovati".

To je nekoliko v nasprotju z uradno razlago Bele hiše. "Z Rexom sva o tem dolgo govorila," je namreč dejal Trump.

Belo hišo pa je moral v ponedeljek zapustiti tudi predsednikov tesni sodelavec John McEntee, ki s Trumpom sodeluje že od začetka predsedniške kampanje leta 2015. Neimenovani sodelavec je kot razlog navedel varnostne pomisleke, poročanje časnika Wall Street Journal povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Odstavitve nista želela komentirati ne McEntee, ki ima med Trumpovimi sodelavci enega najdaljših stažev, ne Bela hiša, poroča ameriški CNN.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek