REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zid prihaja: Trump znova pokradel »Igro prestolov«

Zid prihaja: Trump znova pokradel »Igro prestolov«Trumpova igra prestolov, vir: Instagram

Ameriški predsednik Donald Trump je ponovno izkoristil repliko iz serije »Igra prestolov«tokrat v zvezi z gradnjo zidu na meji z Mehiko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Trump je na svojem priljubljenem družbenem omrežju delil svojo fotografijo ob podnapisu »Zid prihaja« (The Wall Is Coming), kar je aluzija na popularni slogan »Zima prihaja« (Winter Is Coming) iz »Igre prestolov«.

USA Today opozarja, da je imel Trump podobno objavo, v stilu »Igre prestolov« že novembra 2018 in to med plenarnim zasedanjem svojega kabineta.

Velik oboževalec svetovno znane serije, vir: Twitter

Takrat je na Twitterju ob svoji fotografiji objavil napis »Sankcije prihajajo« (Sanctions Are Coming), ki je bil namenjen kot posebno »sporočilo« Iranu.

Toda uporabnik Instagrama @atrupar je tokrat nemudoma svetoval Donaldu Trumpu, naj opusti dnevno novičkarstvo in raje dohiti zadnje epizode znane HBO nadaljevanke, ker »v Igri prestolov zidovi ne učinkujejo« (walls do not work), dodaja USA Today ob pripombi Trumpovih kritikov, da ameriški predsednik nehote pravzaprav parodira priljubljeno serijo.

HBO je že novembra lani zahteval, da naj Trump nemudoma preneha z zlorabo »Igre prestolov«.

Trump se je tako le dva meseca pozneje znova pregrešil zoper zahtevo HBO iz novembra 2018, da nemudoma neha zlorabljati »Igro prestolov« - brez dovoljenja.

Toda - nenehno povzemanje popularnih replik iz znane serije se je že maščevalo aktualnemu predsedniku ZDA. Kako? Poglejte si video posnetek, spodaj.

Komentarji