REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Whatsapp bo podatke o uporabnikih delil s Facebookom

Whatsapp bo podatke o uporabnikih delil s Facebookom

Ameriška mobilna aplikacija za neposredno sporočanje Whatsapp bo podatke o svojih uporabnikih začela deliti s Facebookom, upravljalcem največjega spletnega družbenega omrežja na svetu. Facebook je sicer tudi lastnik Whatsappa, kupil ga je leta 2014.

Facebook bo tako lahko še bolj ciljano oglaševal uporabnikom Whatsappa, ki so obenem tudi uporabniki njegovega družbenega omrežja, oziroma jim zagotavljal boljša priporočila. Whatsappu pa naj bi dogovor omogočil boljši boj proti spamu v okviru njihove storitve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dogovor o izmenjavi podatkov med storitvama, ki imata vsaka po več kot milijardo uporabnikov, bo zelo verjetno sprožil pomisleke s strani zagovornikov varstva zasebnosti.

V Whatsappu, ki je pred meseci uvedel močno šifriranje komunikacije med svojimi uporabniki, zagotavljajo, da bo vsebina njihovih šifriranih sporočil še vedno ostala zasebna in ne bo vidna ne Facebooku ne Whatsappu ne komurkoli drugemu.