REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vsi trije bratje Prevc na tekmi v Engelbergu

Vsi trije bratje Prevc na tekmi v Engelbergu

Na sobotni tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v švicarskem Engelbergu bodo prvič na najvišji ravni nastopili vsi bratje Prevc. Zmagovalcu zadnje sezone svetovnega pokala Petru ter vodilnemu v tej sezoni Domnu, ki sta imela nastopa že zagotovljena, se je z uspešnimi kvalifikacijami pridružil še Cene Prevc. Na tekmi bo pet Slovencev.

Cene Prevc, ki ga je glavni trener Goran Janus v ekipo za svetovni pokal uvrstil po uspešnih nastopih na preizkušnjah celinskega pokala prejšnji teden, je v danes v kvalifikacijah skočil 121,5 metra, kar je bil 25. dosežek.

Uspešna sta bila še Nejc Dežman s 122 metri in 31. kvalifikacijskim dosežkom, ter Jurij Tepeš, ki je bil s 127,5 metra kot 15. tudi najboljši Slovenec med kvalifikanti. Brez nastopa je ostal Anže Lanišek, ki je s 119 metri za las ostal brez štirideseterice in bil 41.

Peter Prevc je skočil 124,5 metra, najboljši skakalec zime Domen Prevc pa 138 metrov. Med tekmovalci, ki so imeli nastop že zagotovljen, je bil najdaljši Norvežan Daniel Andre Tande s 141,5 metra.

Sobotna tekma se bo v Švici začela ob 16. uri, v nedeljo pa bo ob 14. uri na sporedu še ena posamična preizkušnja svetovnega pokala.

Delite članek