REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Volkswagen v Franciji prirejal številke prodanih avtomobilov

Volkswagen v Franciji prirejal številke prodanih avtomobilov

Podružnica nemškega avtomobilskega proizvajalca Volkswagen je v Franciji prirejala številke prodanih avtomobilov, da bi vodstvu prikazali lepšo sliko njihovega delovanja, je ta teden razkril Der Spiegel. Zaradi prirejanja rezultatov je aprila po uvedbi notranje preiskave že odstopil prvi mož francoske enote Jacques Rivoal.

Od leta 2010 so približno 800.000 avtomobilov vknjižili kot prodane, čeprav ti še niso bili ne prodani, ne registrirani, je poročanje tednika povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Nekateri avtomobili so bili uradno prodani in predani strankam šele mesece po tem, ko so jih v družbi že zabeležili med prodana vozila.

Volkswagen je z 12 blagovnimi znamkami avtomobilov sicer največji uvoznik novih avtomobilov v Franciji. Tam je lani dosegel 13-odstotni delež s prodanimi 260.000 avtomobili.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek