REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V novo leto 2021: od ognjemeta neprodane pirotehnike in razbitih oken do »popravljanja« bankovcev za 50 evrov

V novo leto 2021: od ognjemeta neprodane pirotehnike in razbitih oken do »popravljanja« bankovcev za 50 evrovNovo leto 2021 - utrinki. Vir: Twitter

V novo leto 2021 so prebivalci sveta vstopili praznično, povsod z upanjem na boljše, pa tudi z dogodki, ki so še vedno zelo povezani z vsem, kar se nam je dogajalo v starem letu.

V Nemčiji jih je presenetil nenavaden ognjemet - ob požaru v samopostrežni, kjer so skladiščili ogromne količine pirotehnike, ki zaradi vladnih odlokov ni smela biti prodana.

Medtem so pirotehniko v Rimu uporabili.

Vendar ne z dobrimi rezultati.

V Srbiji se je novo leto na Kopaoniku začelo kot v kakšnem vicu …

Medtem pa je dokončen odhod Združenega kraljestva iz Evropske unije nekatere vzpodbudil k opozorilu, da morajo v novem letu popraviti tudi bankovce za 50 evrov, na katerih je še vedno narisana Velika Britanija.

Predsednik slovenskega parlamenta Igor Zorčič je medtem v Sloveniji opozoril na vandalizem, saj naj bi nekdo v okno tega hrama demokracije vrgel kamen.

Posredno je Zorčič obtožil tiste, ki demonstrirajo proti Janševi vladi, seveda brez kakršnihkoli dokazov.

Toda pronicljivi opazovalci so kmalu ugotovili, da dokazi kažejo na drugačno zgodbo …

Da v resnici demokracijo uničujejo od znotraj prav nekateri od tistih, ki v tem hramu sedijo, pa so menili tudi drugi komentatorji.

Medtem pa so se na Kubi prvega januarja spomnili 62. obletnice kubanske revolucije s posnetkom govora Fidela Castra.

Ta je povedal, da njihova država, ki nima jedrskega orožja, ne pošilja na tisoče letal z bombami, da bi bombardirali oddaljene kotičke sveta, pač pa da šolajo zdravnike prav zato, da bi v najbolj oddaljene kotičke sveta lahko poslali kubanske zdravnike.

Pod črto: ni dvoma, da, če bi tako v novem letu, ne glede na njihovo družbeno ureitev, ravnalo več držav in bi več vlagali v zdravstvo namesto v orožje, bi bil naš svet zagotovo bolj miren, boljši in bolj zdrav.

Delite članek