REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Avstriji moški na vlak kar s konjem

V Avstriji moški na vlak kar s konjemPotnik je na vlak prišel v družbi svojega konja, foto: Twitter

V Avstriji je danes nek moški na regionalni vlak prišel kar v družbi svojega konja, je videti s fotografij drugih potnikov, ki so jih na družbenih omrežjih delile avstrijske železnice ÖBB. Iz družbe so sporočili, da je moral konj zapustiti vlak, je pa bilo popoldne kljub temu zabavno.

Iz družbe so sporočili, da je moral konj zapustiti vlak, je pa bilo popoldne kljub temu zabavno.

Fotografije prikazujejo moškega s klobukom, ki na vlaku drži za vajeti svojega rjavega konja, in nasmejane potnike. Posneli so jih na regionalnem vlaku v avstrijskih Alpah v bližini mesta Bad Goisern v osrednjem delu države, so navedli v ÖBB.

Dogodek so v družbi pospremili s humorjem in besednimi igrami na Twitterju. Ob tem so pojasnili, da je moral "krotek, a nepovabljen gost" vlak zapustiti. Kljub temu je bilo popoldne zabavno. Dodali so, naj drugi potniki tega ne posnemajo.

Kot so pojasnili, lahko potniki na vlak vzamejo le "majhne in nenevarne živali". Psi morajo denimo imeti nagobčnike, zanje pa njihovi lastniki potrebujejo tudi vozovnico.