REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tajni projekt Dedek na vrvici: »Čipirani Biden poje ‘Jaz sem Rus’« (VIDEO)

Tajni projekt Dedek na vrvici: »Čipirani Biden poje ‘Jaz sem Rus’«  (VIDEO)RT je objavil komičen novoletni video spot o tem, kako se rusko uredništvo pripravlja na vmešavanje v ameriške predsedniške volitve. Vir: Posnetek zaslona, X

RT v ruščini (in z angleškim prevodom) je objavil komičen novoletni video o tem, kako naj bi se uredniška ekipa pripravljala na vmešavanje v ameriške predsedniške volitve.

Posnetek prikazuje, kako naj bi v okviru fiktivnega tajnega projekta »Dedek na vrvici« predsednika ZDA Josepha Bidna med cepljenjem na skrivaj mikročipirali, kar sta naročila odgovorna urednica RT in medijske skupine »Rossiya segodnya« Margarita Simonjan, ki je v vlogi »polkovnice« in na čelu tega projekta.

»Poročam: Projekt vmešavanja v nove volitve v Združenih državah prehaja v zadnjo fazo.

Subjekt je bil uspešno mikročipiran.

Operacija je bila izvedena pod osebnim nadzorom, vse deluje brezhibno – in še vedno na temelju sovjetskih metod,« v videu pojasnjuje polkovnica Simonjanova.

»Subjekt je bil uspešno mikročipiran... Vse deluje brezhibno – in še vedno na temelju sovjetskih metod,« v videu pojasnjuje polkovnica Simonjanova. Vir: Posnetek zaslona, Rumble

Zahvaljujoč čipu, lahko uslužbenci RT-ja »nadzorujejo« predsednika ZDA.

V okviru naslednje faze »tajnega projekta« Bidnu vsadijo še programsko opremo »rusifikator«, nakar ameriški predsednik začne peti pesem »Jaz sem Rus« ruskega pevca Shamana, medtem ko sedi za mizo v Ovalni pisarni.

»Končali bomo (ta projekt) do ameriških volitev. Naslednje leto bo zanimivo. Letno poročilo je končano. Srečno novo leto! Služim Rusiji!«, je ob koncu videa sporočila odgovorna urednica RT.

Medtem je ukrajinsko ministrstvo za kulturo ruskega pevca Jaroslava Dronova, ki nastopa pod psevdonimom Shaman, dodalo na razvpito Kill List oziroma seznam oseb, ki ogrožajo nacionalno varnost Ukrajine.

Junija 2023 je RT v drugem komičnem videoposnetku prikazal ameriškega predsednika Josepha Bidna, nemškega kanclerja Olafa Scholza, predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, britanskega premierja Rishija Sunaka in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki so na mukah glede izbire, katere sankcije naj še uvedejo Rusiji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek