REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Svoboda zapiranja: Prebivalci zaklenjeni v 15-minutne mestne meje, njihovo gibanje strogo nadzorujejo kamere!

Svoboda zapiranja: Prebivalci zaklenjeni v 15-minutne mestne meje, njihovo gibanje strogo nadzorujejo kamere!Prihajajo klimatski lockdowni? Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zdi se noro, toda v nekaterih mestih na Zahodu toliko opevana svoboda gibanja ni več splošno zagotovljena svoboščina.

Potovanja izven teh meja z osebnimi avtomobili naj bi bila po številu omejena.

Začelo se je namreč omejevanje svobode gibanja z osebnimi vozili za prebivalce, ki so zaklenjeni v 15-minutne mestne okraje.

Ti okraji so določeni tako, da naj bi imeli v svojih mejah - teoretično - vse, kar naj bi človek potreboval za delo in življenje.

Potovanja izven teh meja z osebnimi avtomobili naj bi bila po številu omejena.

Vse gibanje nadzorujejo kamere, ki beležijo registrske številke avtomobilov.

Zakaj tako brutalna omejitev?

Predvsem zato, da bi se zmanjšalo število škodljivih izpustov vozil v okolje, trdijo zagovorniki teh rešitev.

To je opazno tudi te dni, po razburjenju, ki ga je sprožila nova ureditev v britanskem mestu Oxford.

Sledenje avtomobilov bo potekalo s slikanjem in prepoznavanjem avtomobilskih tablic s pomočjo številnih kamer.

Na spletu se je namreč pojavil tudi posnetek iz Oxforda (tvit zgoraj), ki prikazuje žensko, ki jo civilisti v vlogi nekakšnih varnostnikov, kljub temu, da je pripravljena plačati kazen, ne pustijo na delo, pač pa s telesi in ovirami blokirajo cesto pred njo.

Na zahteve ženske, da ji pokažejo karkoli, na podlagi česar jo lahko ustavijo, ji člani te cestne blokade sploh ne odgovarjajo.

Mesto Oxford je za boj proti podnebnim spremembam namreč sprejelo koncept omejevanja osebnih potovanj državljanov, zamisel, ki je bila nekoč zavrnjena kot teorija zarote.

Tako imenovani sistem »prometnih filtrov« okrožja Oxfordshire, sprejet konec leta 2022, je postal viralen, podnebni skeptiki in aktivisti za državljanske svoboščine pa so ga označili kot prvi korak k »podnebnim zapiranjem« oziroma »podnebnim lockdownom.«

Povedano preprosto – tako, kot so morali prebivalci mesta še nedavno biti doma zaradi pandemije covida-19, bodo po novem morali to početi zaradi omejevanja posledic klimatskih sprememb.

In kako to doseči? Preprosto - z naprednim nadzornim sistemom!

Mesto je namreč razdeljeno na šest »15-minutnih sosesk«, ki bodo vsebovale vse, kar lokalni prebivalci potrebujejo, prebivalci pa bodo morali registrirati svoje avtomobile, da bo mogoče njihove prihode in odhode spremljati z mrežo kamer.

Dovoljeno jim je uživati neomejeno gibanje v lastni soseski, vendar bodo morali za vožnjo skozi filtre zaprositi za dovoljenje.

Tudi takrat bodo imeli dostop do drugih sosesk v povprečju le dva dni na teden.

Od tod najnovejši poskus okrožnega sveta Oxfordshire: šest novih prometnih filtrov na povezovalnih cestah po mestu, ki bodo uporabljali kamere za filtriranje in določanje pravice voznikov, da se z vozili zapeljejo skozi njih.

Vsak avto naj bi dobil okoli 100 dovoljenj za prehod v druge dele okrožja.

Res je sicer, da ima Oxford stalne probleme z zastoji. Uvedeni so bili različni filtri prometa. A zastoji se še vedno dogajajo.

Od tod najnovejši poskus okrožnega sveta Oxfordshire: šest novih prometnih filtrov na povezovalnih cestah po mestu, ki bodo uporabljali kamere za filtriranje in določanje pravice voznikov, da se z vozili zapeljejo skozi njih.

Namenjeni so odvračanju od nepotrebnih voženj z avtomobili, z izjemami za avtobuse, imetnike modre značke in podobno, domačini pa naj bi dobili 100-dnevnih letnih dovoljenj za prečkanje meja ali pa bodo kaznovani s 70 funti globe za neuporabo obvoznic.

A za tiste, ki delajo, to pomeni, da so prisiljeni v uporabo počasnega javnega prevoza, in da je njihova svoboda gibanja bistveno okrnjena.

Tisti, ki prekoračijo svojo potovalno količino, bodo kaznovani.

Kako to deluje v nekaterih delih Kitajske, kaže posnetek spodaj...

Prehod v drugi del mesta je dovoljen le na uradnih prehodih, kot prepustnica pa služi digitalno skeniranje obraza...

Sledenje avtomobilov v Veliki Britaniji poteka s slikanjem in prepoznavanjem avtomobilskih tablic s pomočjo številnih kamer.

Projekt naj bi sicer vpeljali poskusno leta 2024, vendar kot kažejo posnetki, so z njim pilotno že pohiteli.

Na tisoče prebivalcev je že izrazilo zaskrbljenost zaradi spornega projekta, ki je bil prej že zavrnjen pod drugim imenom - vključno z več kot 1800 ljudmi, ki so podpisali eno samo peticijo zaradi skrbi, da bi odbita zamisel dejansko povečala zastoje.

Britanska policija
Britanska policija bo dobila novo nalogo - skrb za izvajanje podnebnega zapiranja... Vir: Zajem zaslona, Twitter

Vendar pa je Zuhura Plummer, direktor kampanje za Oxfordshire Liveable Streets, zatrdil, da bo pobuda »rešila življenja in naredila naše mesto bolj prijetno zdaj in za prihodnje generacije«, pri čemer se je skliceval na »uradno analizo«, ki predvideva 35 odstotkov manj prometa in 9 odstotkov manj žrtev na cestah, 15 odstotkov hitrejše avtobusne vožnje in 91 odstotkov manj onesnaženega zraka.

Mesto bo imelo tudi finančno korist, saj bo vsakemu vozniku, ki bo šel skozi filter brez izjeme ali dovoljenja, zaračunana kazen v višini 70 funtov (nekaj več kot 85 evrov) za vsako kršitev.

Načrtovalci pričakujejo, da bi lahko mesto samo s kaznimi zaslužilo kar 1,1 milijona funtov na leto.

Toda - vsi se s to odločitvijo ne strinjajo.

»Zdi se, da komunistične države, kot sta Sovjetska zveza in Kitajska, obožujejo omejitve gibanja in notranje potne liste. Po mojem mnenju se je Britanija vsaj pol stoletja približevala prvinam golega komunizma, zato mislim, da je bilo neizogibno, da se bo na neki točki poskušalo uvesti kitajske omejitve gibanja za Britance. Po mojem mnenju so 'podnebne spremembe' le izgovor, poskus odvrnitve kritike njihove avtoritarnosti.

Rad bi napisal, da je Univerza v Oxfordu proti, da so oxfordski akademiki ogorčeni nad tem poskusom omejevanja svobode ljudi, vendar doslej nisem odkril niti enega javnega ogorčenja univerzitetnih akademikov,« je načrt zagrenjeno kritiziral Eric Worrall.

»Univerza v Oxfordu je skoraj tisoč let stala kot svetilnik intelektualne svobode. Številni vodilni oxfordski intelektualci so bili skozi stoletja obešeni ali kako drugače preganjani zaradi svojega odpora proti avtoritarizmu.

Zato se zdi neverjetno žalostno, da so dediči te ponosne tradicije tako pripravljeni obrniti hrbet tistim svoboščinam, za zaščito katerih so njihovi predhodniki včasih dali svoja življenja,« je načrt in pohlevnost akademikov ošvrknil Worrall.

Podnebni skeptiki so poskušali sprožiti alarm glede ukrepa že od njegovega sprejetja in ga opisali kot prvi korak k vrsti »podnebnih omejitev«, na katere so mediji, kot je Guardian, opozarjali na vrhuncu pandemije.

Rad bi napisal, da je Univerza v Oxfordu proti, da so oxfordski akademiki ogorčeni nad tem poskusom omejevanja svobode ljudi, vendar doslej nisem odkril niti enega javnega ogorčenja univerzitetnih akademikov.

Toda ko je profesorica ekonomije Mariana Mazzucato orisala mračno prihodnost, v kateri bodo ljudje del leta morali biti sužnji različnim »podnebnim omejitvam« in jim bo prepovedana uporaba osebnih vozil ter uživanje rdečega mesa, medtem ko bo podjetjem, ki proizvajajo fosilna goriva, prepovedano vrtati - vse v imenu preprečevanja katastrofalnega globalnega segrevanja, so bila njena razmišljanja razglašena za absurdna.

Ko je esej naletel na širok odziv javnosti, so bile omembe besedne zveze »podnebno zapiranje« nemudoma izbrisane iz naslovov novic, sam pojem vladnih podnebnih omejitev pa je bil razglašen za teorijo zarote.

Zdi se, da danes postaja resničnost.

Sedaj lahko samo čakamo, da bo kakšno podobno »genialno idejo« iz »naprednega Zahoda« posvojil še kakšen slovenski župan.

Glede na veselje, ki ga kaže ljubljanski župan do izrekanja glob prebivalcem in polnjenja občinskega proračuna z njimi ne bi bilo presenetljivo, če bi kaj podobnega kmalu videli tudi v slovenski prestolnici.

Zaradi podobnega nadzora so sicer v Mariboru že goreli radarji, a nikoli se ne ve…

Vse kaže, da je imel George Orwell zelo prav, ko je v svoji znameniti distopiji 1984 svetu izrekel resno opozorilo pred popolnoma nadzorovano družbo.

In še bolj prav je imel, ko je nevarnost za takšen razvoj dogodkov videl ne le v Sovjetski zvezi, kot so mu pripisovali, pač pa v »demokratični« in »napredni« Veliki Britaniji.

In če se bo ta trend nadaljeval, prizori, kot je spodnji, ne bodo več nič nenavadnega...

Toda nekateri državljani se temu upirajo.

»Dobrodošli v vašem digitalnem zaporu, kjer vaš obraz spremljajo in zajemajo v kitajskem slogu, kamor koli greste.

Dodajte še digitalni ID in digitalno valuto in država ima popoln nadzor nad vami. Zbudite se, vstanite in uprite se tej tehnokratski peklenski luknji prihodnosti,« so zapisali na Twitter profilu Zaskrbljenega državljana (Concerned Citizen).

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek