REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Legendarna komedija »Groundhog day«: Svizčev dan 27 let pozneje

Legendarna komedija »Groundhog day«: Svizčev dan 27 let poznejeLegendarni Groundhog Day v novi obliki ...

Od sredine januarja do sredine februarja se v ZDA odvija »Super Bowl«, vrhunec lige ameriškega nogometa.

To je seveda čas, ko podjetja v najbolj gledanih terminih predvajajo svoje reklame in za to porabijo ogromno denarja.

Toda ne glede na to je tokrat zelo dobra poteza uspela – Jeepu, ki izdeluje predvsem legendarne in vzdržljive terence.

Med tekmovanji namreč prikazujejo njihovo reklamo, ki pa je precej izvirna in drugačna od običajnih.

Povezana pa je tudi s filmom, ki je pred 27 leti ugledal luč sveta in še danes velja ze eno od najboljših komedij.

Nekdo je namreč ugotovil, da se letos odvija tekmovanje prav v mestu, kjer se je odvijala tudi znamenita komedija »Groundhog day«, posneta leta 1993 z Billom Murrayjem v glavni vlogi.

In na tej podlagi so nato posneli zabavno reklamo.

In v njej napovedali še marsikaj zanimivega - na primer, da je najnovejši izdelek Jeepa - električno kolo (e-Bike) z ogromnimi kolesi.

Groundhog Day

Bill Murray poskuša svoji ponavljajoči se usodi ubežati na različne načine, zmeraj pa tako, da ugrabi svizca in nato se poskuša z novimi dogodivščinami prebiti v prihodnost.

V prvotnem filmu gre seveda za zgodbo o tem, kako se ob televizijskem snemanju »zbujanja svizca« oziroma nekakšnega polha (tradicije v Severni Ameriki in Kanadi), ki vsakega 2. februarja napove, ali bo zima še tajala ali pa bo nastopila pomlad, življenje glavnega junaka spremeni v pravo nočno moro – v neskončno ponavljanje enega samega dneva.

Na podlagi tega znanega filma pa so filmarji za podjetje Jeep skupaj z igralcem Billom Murrayjem tokrat posneli še »nadaljevanje« zgodbe oziroma reklamo z naslovom »Noben dan ni enak v Jeepu Gladiatorju.« 

V filmčku poskuša Bill Murray svoji ponavljajoči se usodi ubežati na različne načine, zmeraj pa tako, da ugrabi svizca in nato se poskuša z novimi dogodivščinami prebiti v prihodnost.

In vsak njegov dan je res drugačen – s »svizcem« se prevaža po snegu, mu pokaže igro, v kateri »tolče« druge svizce po glavah, s krpljami tavata po snegu, Murray pa svizcu na koncu prizna, da ne ve, kje sta parkirala, ker je hodil samo za njim - svizcem.

Pri vsem skupaj gre za prvo – in kot trdi glavni igralec – tudi za edino reklamo, ki jo je kadarkoli posnel Bill Murray.

Zadeva pa je absolutno zabavna in vredna ogleda …

Delite članek