REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenski nogometaši drevi na Malti

Slovenski nogometaši drevi na Malti

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Ta'Qaliju igrala četrto tekmo kvalifikacij za SP 2018. Tekmec bo Malta, ki je še brez točke, Slovenci jih imajo pet. Kljub temu v slovenskem taboru poudarjajo, da bodo morali biti za uspeh potrpežljivi.

"Vem, da nas čaka zahtevna tekma. Malta je ekipa, ki se zna zelo dobro braniti in hitro krene v napad. Biti moramo potrpežljivi in poskušati z našo igro kratkih podaj prebiti ekipo Malte," meni kapetan Boštjan Cesar, ki opozarja še na nekatere druge vidike malteške igre.

"Analizirali smo jih. Ko se branijo, imajo navado hitro pripeljati žogo do tekmečevega kazenskega prostora. Tako bomo morali biti v zadnji liniji zelo osredotočeni. Ob tem pa, ko imajo podaje iz kota in predložke s strani, jih gre tudi po šest na skok, tako da moramo biti pazljivi tudi pri tem," še dodaja Cesar.

Tekmo na nacionalnem stadionu, ki sprejme skoraj 18.000 gledalcev, a jih tukajšnji ljubitelji nogometa ne pričakujejo prav veliko, bodo sodili Poljaki Pawel Raczkowski, Michal Obukowicz in Radoslaw Siejka.

Malta, sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja že 66. na lestvici Mednarodne nogometne zveze (zdaj 178.), v štirih obračunih s Slovenijo, 52. na svetu (bila je že 15. leta 2010), še ni zmagala in je po treh krogih z razliko v danih in prejetih zadetkih 1:9 na zadnjem mestu skupine F. Slovenija je s petimi točkami in razliko v zadetkih 3:2 na tretjem mestu z enakim številom točk kot drugouvrščena Litva. Vodi Anglija s sedmimi točkami.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek