REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Samsung s prevzemom krepi položaj na področju pametnih naprav

Samsung s prevzemom krepi položaj na področju pametnih napravSamsung

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je napovedal prevzem ameriškega proizvajalca luksuznih naprav za dom Dacor. Gre za nov korak v smeri vzpostavitve proizvodnje s spletom povezanih hišnih naprav za kupce z globljimi žepi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prevzem je zadnji v seriji tovrstnih potez Samsunga v zadnjih letih - med drugim je leta 2014 kupil ameriško start up podjetje SmartThings, ki se ukvarja z avtomatizacijo doma.

Koliko bo plačal za Dacor, Samsung ni razkril.

Južnokorejski koncern je znan kot največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, hkrati pa je tudi vodilni v proizvodnji naprav za dom. Prav na področju slednjih v zadnjem obdobju tudi s prevzemi poskuša kar se da okrepiti svoj položaj, saj se rast prodaje pametnih telefonov vztrajno ohlaja.

V zadnjih mesecih je Samsung predstavil več tako imenovanih pametnih naprav, ki se lahko povezujejo s spletom in med sabo. Strokovnjaki namreč prihodnost vidijo v pametnih domovih oziroma t. i. internetu stvari, kjer bodo naprave komunicirale med sabo in s svojimi lastniki, ti pa jih bodo lahko upravljali na daljavo.