REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruska jedrska podmornica uspešno preizkusila medcelinsko balistično raketo »Bulava«

Ruska jedrska podmornica uspešno preizkusila medcelinsko balistično raketo »Bulava«Poskusna izstrelitev medcelinske balistične rakete »Bulava« na morju je bila uspešno zaključena, poroča rusko obrambno ministrstvo. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Nova strateška jedrska podmornica »Car Aleksander Tretji« je uspešno opravila poskusno izstrelitev medcelinske balistične rakete morskega baziranja »Bulava«, je sporočilo ministrstvo za obrambo Rusije.

Projektil je bil izstreljen »kot običajno s podvodnega položaja«, bojne glave raket so na označeno območje prispele ob dogovorjenem času, poudarja rusko ministrstvo.

Raketo so izstrelili iz Belega morja na poligon Kura na Kamčatki, izstrelitev pa je bila zadnji element testiranja podmornice, po katerem bo sprejeta odločitev o njenem sprejemu v mornarico.

»Car Aleksander Tretji« je sedma podmornica, oborožena z raketami iz družine »Borej-A«.

Podmornica lahko nosi 16 medcelinskih balističnih raket »Bulava«.

Rusija namerava zgraditi in floti dostaviti še štiri podmornice »Borej-A.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek