REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin in Trump v Helsinkih vsak s svojo luksuzno limuzino

Putin in Trump v Helsinkih vsak s svojo luksuzno limuzino

Ruski predsednik Vladimir Putin se je na današnji vrh s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom v Helsinkih pripeljal v novi razkošni limuzini aurus, ki jo je prvič uporabil za obisk v tujini. Tudi Trump se je pripeljal v svojem oklopnem Cadillacu sedan, znanem kot zver. Tako sta pred predsedniško palačo v Helsinkih parkirana dva edinstvena avtomobila.

Rusko limuzino aurus so izdelali posebej za ruskega predsednika, prvič pa so jo predstavili 7. maja, ko je Putin prisegel za četrti predsedniški mandat.

Rusko limuzino aurus so izdelali posebej za ruskega predsednika, prvič pa so jo predstavili 7. maja, ko je Putin prisegel za četrti predsedniški mandat. Kot poroča ruska tiskovna agencija Tass, je Putin limuzino tokrat prvič uporabil za obisk v tujini. Ob nedavnem obisku v Avstriji se je vozil še v avtomobilu znamke Mercedes. Po poročanju finskega časnika Ilta-Sanomat je Putinova limuzina na Finsko pripela prejšnji teden.

Ruski in ameriški predsedniki so po poročanju Tassa sicer edini državniki na svetu, ki ob obiskih v tujini ne uporabljajo avtomobilov gostiteljev temveč svoje.