REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik države dokazal svojo uspešnost z razstrelitvijo piramide eksplozivnih sodčkov!

Predsednik države dokazal svojo uspešnost z razstrelitvijo piramide eksplozivnih sodčkov!Diktator Gurbanguly Berdimuhamedov, predsednik Turkmenistana - zelo rad vadi streljanje. Vir: Twitter

Nedavno je precej pozornosti sprožil predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, ki je razkazoval svoje orožje in z avtomatsko puško paradiral med svojimi osebnimi stražarji.

Toda še veliko bolj opazno je to te dni naredil nek drugi predsednik – predsednik Turkmenistana.

Predsednik Turkmenistana svoje privržence in nasprotnike sicer že kar nekaj časa razveseljuje z nenavadnimi podvigi.

Turkmenistan - streljanje

Za razliko od slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ki v glavnem kuha, kolesari, kosi in počne podobne nenevarne zadeve se predsednik Turkmenistana ukvarja z veliko bolj eksplozivnimi zadevami.

Dobesedno.

Te dni je prikazal veličastne uspehe svojega modrega vodstva države s tem, da je pred vojaki s strojnico, montirano na krov svojega terenca streljal v nekaj sodčkov, napolnjenih z eksplozivom, ki so nato veličastno eksplodirali.

Pri tem pa je povečava posnetka pokazala, da so krogle švigale tudi daleč naokoli in ne ravno v sodčke, ki so kljub temu – eksplodirali ...

Pri tem pa je povečava posnetka pokazala, da so krogle švigale tudi daleč naokoli in ne ravno v sodčke, ki so kljub temu – eksplodirali …

Toda - ne gre za edini takšen »podvig« predsednika, ki s trdo roko vlada svoji državi.

Gurbanguly Berdimuhamedov je postal znan, ko se je izkazal v repanju, petju, jahanju, tekmovanju z avtomobili in seveda – streljanju.

Nedavno je streljal v steklenice z vodo in silhuete ljudi kar s kolesa.

Komentatorji na družbenih omrežjih ocenjujejo, da ni dvoma, da je aktualni predsednik Turkmenistana prepričljivo zmagal v tekmovanju za najbolj zabavnega diktatorja na svetu.

Zadnje streljanje v eksplozivne sodčke je priredil v čast zasedanja Sveta za nacionalno varnost, svojo spretnost pa je razkazal pred najvišjimi varnostnimi službami v državi.

Zadnje streljanje v eksplozivne sodčke je priredil v čast zasedanja Sveta za nacionalno varnost, svojo spretnost pa je razkazal pred najvišjimi varnostnimi službami v državi.

Kljub temu pa vsi niso v popolnosti zaupali predsedniku.

Eden od uporabnikov družbeni omrežij je opisal, da je iz reakcije prisotnih opazno, da so bili nekateri prisotni »kar živčni« pred streljanjem.

Po tem, kako so švigale krogle, je bil njihov strah povsem na mestu …

So pa zato toliko bolj veselo zaploskali na koncu, ob uspehu svojega predsednika!

Kar pa tudi kaže, da predsedniški poklici po svetu niso enako varni.

Predsedniku Slovenije se, na primer, lahko kaj prismodi, lahko se mu skazi kakšna fotografija na Instagramu, če pa gre kaj narobe predsedniku Turkmenistana - pa so lahko posledice precej bolj resne …

Delite članek