REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pozabite na aplikacijo, ki vas postara, ker bo najnovejša različica iz vas naredila pravo slikarsko mojstrovino

Pozabite na aplikacijo, ki vas postara, ker bo najnovejša različica iz vas naredila pravo slikarsko mojstrovinoNova aplikacija spreminja vaš obraz v slikarsko mojstrovino. Vir: Twitter

Kar pa je najboljše od vsega - proizvajalec, IBM trdi, da je nova aplikacija za spreminjanje obraza nadvse varna.

Novi projekt »AI Portraits«, ki ga je razvil in sedaj predstavil IBM Watsson, lahko ujame lepoto in bistvo vaših obraznih potez in jih priredi kot pristno umetniško mojstrovino v slogu najbolj znanih in največjih slikarjev na svetu, poroča magazin Vox.

Za ta dosežek je zaslužna umetna inteligenca (AI), ki začne dobesedno od ničle, da bi ponovno »sezidala« vaša lička - kar je veliko bolj impresivno kot stari triki, ki jih koristijo številne druge aplikacije, ki v bistvu samo nekoliko spremenijo poteze vašega obraza, da bi bil videti kakor slika.

Donald Trump, portret v slogu starih slikarskih mojstrov. Vir: IBM AI Portraits

Novo pogruntavščino so že preizkusili tudi na znanih osebnostih, predvsem politikih in zvezdnikih, denimo na sedanjem ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu, igralcu Johnu Travolti ...

John Travolta (fotografija iz mlajših dni), upodobljen kot na platnu starih slikarskih mojstrov

In nič manj slavnem igralcu Jacku Nicholsonu ...

Nova podoba Jacka Nicholsona, zahvaljujoč inovativni aplikaciji podjetja IBM

Avtorji Ars Portraits so se poklonili tudi spominu na astronavta Neila Armstronga ob 50. obletnici pristanka prve človeške posadke na Luni ...

Novo orodje uporablja bazo podatkov z več kot 45.000 legendarnimi portreti starih slikarskih mojstrov.

Umetna inteligenca se nato samostojno odloči, kateri slog bo uporabila na podlagi vašega izbranega oziroma določenega portreta, ki ga želite prilagoditi umetniški podobi.

Nato pa se loti izdelave vašega pristnega portreta v umetniškem slogu.

Različne fotografije privedejo do različnih rezultatov glede na uporabljeni slog, zato je najbolje, da v aplikacijo naložite kar nekaj svojih slik.

In se pustite presenetiti, čakajoč na rezultat.

Avtorji tega novega orodja poudarjajo, da se vse slike, ki jih uporabite, samodejno izbrišejo potem, ko se uporabijo za ustvarjanje portreta, tako da uporabnike ni treba skrbeti, da bi lahko prišlo do zlorab, kot se je zgodilo pri aplikaciji FaceApp.

Spomnimo, aplikacija FaceApp je shranjevala fotografije uporabnikov tudi potem ko jih je že uporabila, da bi vaš obraz spremenila v starejšo različico.

S tem je, kot so prepričani nekateri, zlorabila podatke svojih uporabnikov.

V pogojih uporabe je sicer pisalo, da tisti, ki svoje slike naloži, s tem pristane na to, da bodo uporabljene tudi pri nadaljnem delu aplikacije, kar je sicer običajno.

Pa še to: če se odločite, da nemudoma preizkusite zmogljivosti umetne inteligence in novega programa, se lahko zgodi, da prejmete sporočilo o napaki.

Temu je tako zato, ker aplikacijo ta trenutek preizkuša veliko število ljudi.

Delite članek