REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Podgana napada! »Orjaški« glodalec zakrivil precejšnje vznemirjenje, ko se je pretihotapil na sejo parlamenta

Podgana napada! »Orjaški« glodalec zakrivil precejšnje vznemirjenje, ko se je pretihotapil na sejo parlamentaGroteskna reakcija parlamentarcev je do solz nasmejala uporabnike interneta. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Nemiri v parlamentu niso redki, toda ta videoposnetek kaosa, ki je nastal v hramu demokracije, je takoj zaokrožil na družbenih omrežjih.

Razlog? Podgana!

Regionalni parlament na jugu Španije je bil pred kratkim prizorišče popolne zmede, potem ko je sejo prekinil nič hudega sluteči glodalec.

Na video posnetkih je ujet trenutek, ko so predstavniki ljudstva začeli kričati in skakati s svojih sedežev.

Trenutek, ko je predsedujoča zagledala novega člana parlamenta. Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Panično so si iskali varno zatočišče pred nepovabljenim »gostom«.

Incident se je pripetil v trenutku, ko je predsedujoča seji, poslanka Marta Bosquet govorila na odru.

Medtem je uzrla glodalca in prestrašena zavzdihnila.

Ko je v šoku dala roko čez usta (v resnici čez masko), so se tudi drugi navzoči v razpravni dvorani začeli prestrašeno ozirati, da bi videli, kam se je podgana izmuznila.

Naj se sliši, kaj ima podgani za povedati. Vir: Twitter

Novica, da je precej velika podgana izzvala precejšnje razburjenje, ko se je sprehodila po tleh regionalnega parlamenta Andaluzije, zaradi česar so številni poslanci začeli kričati in bežati s svojih sedežev, je hitro obšla svet.

Parlament Andaluzije preden je sejo prekinil nepovabljen gost. Vir: Twitter

Britanski mediji so poročali, da je živalca ujela poslance popolnoma nepripravljene, ko so tik pred tem v parlamentu, ki se nahaja v Sevilji, glasovali o pomembni zadevi za regijo Andaluzije.

Priče dogodka so lokalnim medijem zaupale, da je bila podgana, ki je švigala sem ter tja pod stoli in mizami, »precej velika«. Orjaška!

Po krajšem premoru so žverco ujeli in sejo lahko nadaljevali.

Video posnetek dogodka je nasmejal številne gledalce.

Nekateri do zamerili poslancem, da so ob srečanju s tujo vrsto popolnoma pozabili na oliko, drugi so izpostavili, da ne vidijo nobenega razloga, zakaj prav podgana ne bi bila enakovreden član taistega parlamenta, tretji pa so v šaljivem tonu predlagali lokalnim oblastem, da nad orjaškega glodalca pošljejo – specialne enote.

Delite članek