REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Penelope Cruz in Javier Bardem skupaj v filmu o Pablu Escobarju

Penelope Cruz in Javier Bardem skupaj v filmu o Pablu Escobarju

Španska oskarjevca Penelope Cruz in Javier Bardem bosta skupaj zaigrala v filmu o kolumbijskemu mafijcu Pablu Escobarju. Špansko-bolgarski projekt Escobar bosta zakonca začela snemati 24. oktobra v Kolumbiji. To bo po letu 2008 prvič, da bosta zakonca ponovno poslovno sodelovala.

Bardem bo nastopil v vlogi Escobarja, Penelope Cruz pa bo zaigrala njegovo ljubico, novinarko Virginio Vallejo. Igralca sta nazadnje skupaj nastopila v filmu Ljubezen v Barceloni v režiji Woodyja Allena iz leta 2008. Penelope Cruz je za stransko vlogo v filmu prejela oskarja, medtem ko je Bardem zlati kipec prejel za stransko vlogo v filmu Ni prostora za starce v režiji bratov Coen, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Film Escobar po napovedih ne bo navadna biografija enega najslavnejših mafijcev vseh časov. "To bo zgodba o moškem, ki je spremenil zgodovino kriminala v zadnjih desetletjih 20. stoletja," je napovedal producent filma Miguel Menendez de Zubillaga. Režijo bo prevzel Fernando Leon de Aranoa, ki je z Bardemom že sodeloval pri filmu Los lunes al sol (2002). Zanj sta prejela nagradi goya za režijo in igro.

Mamilarski šef Escobar velja za enega najbogatejših in najvplivnejših kriminalcev v zgodovini. Sin kolumbijskega kmeta je s preprodajo kokaina postal sedmi najbogatejši zemljan. Voditelja medellinskega kartela so lovili več let, dokler ga niso leta 1993 ubili v njegovem rojstnem mestu Medellin. V nasilju, ki ga je izvajal s svojim kartelom, je umrlo na tisoče ljudi. O njem so posneli že več filmov, tudi uspešno serijo Narcos.

Delite članek