REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež in ustanovitelj Facebooka Zuckerberg o dobrodelnosti

Papež in ustanovitelj Facebooka Zuckerberg o dobrodelnostiPapež Francesco

Papež Frančišek je na zasebni avdienci v Vatikanu danes sprejel ustanovitelja družbenega omrežja Facebook Marka Zuckerberga in njegovo partnerico Priscillo Chan. Pogovarjali so se o tem, kako bi bilo mogoče komunikacijsko tehnologijo uporabiti v boju proti revščini, in se posvetovali, kako ljudi spodbuditi h kulturi srečevanja.

Srečanje je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa trajalo 20 minut.

Papež Frančišek uporablja Twitter in Instagram, Facebook profila pa še nima. Družbena omrežja pogosto omenja v svojih govorih, ob tem pa mlade poziva, naj stike navezujejo tudi v resničnem svetu.

Zuckerberg kot eden najbogatejših Zemljanov precej prihodkov nameni v dobrodelne namene, kar je področje, kjer imata s papežem veliko skupnega.

Zuckerberg se je v Rimu srečal tudi z italijanskim premierjem Matteom Renzijem, v načrtu pa ima še srečanje s študenti na univerzi LUISS.

Delite članek