REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

O poroki princa Harryja in Meghan kar šest milijonov tvitov

O poroki princa Harryja in Meghan kar šest milijonov tvitovZaročenka princa Harrya, Meghan Markle, foto: Flickr

Ob sobotni poroki britanskega princa Harryja in njegove izbranke Meghan Markle je bilo tej novici dneva po svetu posvečenih skoraj šest milijonov tvitov, je ugotovila francoska družba, ki se ukvarja z monitoringom družbenih omrežij.

Utrip Twitterja so merili med 22. uro v petek in 18. uro v soboto. V tem času je bilo kraljevi poroki namenjenih 5.958.379 tvitov. Od teh jih je imelo okoli 4,5 milijona ključnik #RoyalWedding, je sporočila družba Visibrain.

Za primerjavo: poroki Harryjevega starejšega brata Williama s Kate Middleton aprila 2011 je bilo v podobnem časovnem razponu namenjenih 1,77 milijona tvitov. 

Za primerjavo: poroki Harryjevega starejšega brata Williama s Kate Middleton aprila 2011 je bilo v podobnem časovnem razponu namenjenih 1,77 milijona tvitov. Res pa je, da je bil takrat Twitter, ustanovljen leta 2006, še v povojih, dodaja francoska tiskovna agencija AFP.

Delite članek