REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov dvojni album Perpetuum Jazzile s skladbami o dveh plateh življenja

Vokalna skupina Perpetuum Jazzile je izdala dvojno zgoščenko Both Sides s 24 pesmimi. Med vokalnimi priredbami skladb sta tudi dve avtorski deli: Ona bo moja, ki jo je za skupino napisal skladatelj Marko Gregorič, ter Vocal Ecstasy, pod katero se podpisuje član zbora Sašo Vrabič. Album se vsebinsko navezuje na skladbo Joni Mitchel - Both Sides Now.

Kot je na predstavitvi dvojnega albuma povedal menedžer skupine Boštjan Usenik, ta predstavlja največji studijski projekt doslej. Na vsebinski ravni je projekt posvečen skladbi Both Sides Now, ki ji tudi konceptualno sledi. Tako so na t.i. strani A nanizali skladbe, ki govorijo o človekovi mladosti in o vsem, kar je z njo povezano - brezskrbnosti, razigranosti, iskanju poti, na strani B pa so malo bolj resne pesmi, ki pritičejo zrelejšim letom, je pojasnil Usenik.

Skladbe so snemali 44 dni v studiu v Ljubljani, pozneje pa so jih obdelali še v studiu na Finskem, kjer so sodelovali s priznanim finskim tonskim inženirjem Ilkko Herkmanom, je povedal glasbeni producent Samo Vovk.

Med avtorskimi skladbami sta krstna izvedba Gregoričeve skladbe Ona bo moja, ki bo izšla tudi kot samostojni singl, ter skladba Vrabiča, v kateri je, kot je dejal, pustil besedo glasbi. Vrabič, beatbox v skupini, po izobrazbi pa akademski slikar, je poskrbel tudi za vizualno podobo zgoščenke. Uporabil je tehniko pastel, s katero je želel ponazoriti minljivost, ki je po njegovih besedah ena od sestavin glasbe. Vrabič bo oblikoval tudi platnice vinilne plošče, ki je prav tako v načrtu.

Album sta najavila že 360-stopinjski videospot nove priredbe pesmi All I Ask angleške glasbenice Adele in a capella različica legendarne slovenske uspešnice Maček Muri z gostjo Neco Falk v vlogi solistke. Pri albumu so sodelovali še s pianistom Markom Črnčecom, glasbenico Tinkaro Kovač in skupino The Swingle Singers.

Novo ploščo bodo v živo premierno predstavili na koncertnem spektaklu Vokal Xtravaganzza 5., 6. in 7. novembra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Koncert bo uvedel nastop vokalne zasedbe OnAir iz Nemčije.

Na novinarski konferenci so napovedali tudi nov večmedijski projekt Nimaha, katerega umetniški vodja bo Xavier Le Clef. Kot je povedal, bo zgodba projekta, ki bo sestavljen iz glasbe in filmske umetnosti, postavljena v izmišljeni kraj Nimaha oziroma prostor med zemljo in nebesi. Projekt bodo najprej predstavili francoski javnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek