REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neznanec v Mariboru iz hiše odnesel za 30.000 evrov zlata

Neznanec v Mariboru iz hiše odnesel za 30.000 evrov zlata

Mariborski policisti so prejeli prijavo, da je neznani storilec med 15. novembrom in 6. decembrom lani na za zdaj še neugotovljen način vstopil v stanovanjsko hišo v Mariboru in iz nje odtujil večjo količino zlatega nakita, zlatnike in zlato moško uro. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

Ob tem so v sredo okoli poldneva mariborski policisti obravnavali tudi krajo mobilnega telefona 30-letni Ljubljančanki, ki je aparat višjega cenovnega razreda prodajala preko spleta.

Z neznancem se je dogovorila, da se dobita v Mariboru pred športno dvorano Tabor, kjer se je nato srečala z dvema moškima. Eden od njiju je v roke vzel oškodovankin mobilni telefon, drugi pa garancijo, nakar sta oba nenadoma istočasno pobegnila vsak v svojo smer. Tridesetletnica je bila pri tem oškodovana za okoli 800 evrov, so zapisali na Policijski upravi Maribor.