REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na Liffu 2016 danes podelitev nagrad

Na Liffu 2016 danes podelitev nagrad

Filmski festival Liffe že od 9. novembra polni filmske dvorane po Ljubljani in drugih slovenskih mestih. V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma bodo zvečer, dan pred zaključkom festivala, podelili festivalske nagrade. Največ zanimanja vlada za nagrado vodomec, naznanili pa bodo tudi ljubljenca občinstva in dobitnike drugih nagrad.

Nocojšnja podelitev nagrad bo okronala letošnji 27. ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe. Poleg vodomca in nagrade občinstva - zmaja bodo podelili še nagrado mednarodne žirije svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev FIPRESCI, nagrado za najboljši kratki film ter letos prvič še nagrado mladinske žirije v sodelovanju s festivalom Kinotrip.

Podelitvi bo sledila projekcija španske obešenjaške komedije Moja divja noč v režiji Alexa de la Iglesie. Kot so zapisali na festivalu, je film "divja kronika zgod in nezgod ter zarot in zakulisnih iger, ki spremljajo snemanje silvestrske televizijske oddaje."

Liffovske projekcije bodo na sporedu še v nedeljo. Na 27. izdaji bodo skupno prikazali več kot sto celovečernih in 19 kratkih filmov. Festival poleg v Mariboru letos prvič gostuje še v Celju in Novemu mestu. Filme, ki bodo nocoj prejeli glavne festivalske nagrade - vodomca, zmaja in nagrado FIPRESCI, bodo v ponedeljek prikazali v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.

Lani je nagrado vodomec prejel islandski film Ovna v režiji Grimurja Hakonarsona, nagrada zmaj je pripadla filmu Druga mama režiserke Anne Muylaert, nagrado FIPRESCI pa je prejel Družinski film v režiji Olma Omerzuja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek