REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Microsoft in Bank of America skupaj v tehnologijo blockchain

Microsoft in Bank of America skupaj v tehnologijo blockchain

Ameriški tehnološki velikan Microsoft in Bank of America Merrill Lynch sta se dogovorila, da bosta skupaj razvijala rešitve na podlagi tehnologije verige podatkovnih blokov, v angleškem jeziku imenovane blockchain. Ta predstavlja temelj tudi najbolj razširjene digitalne valute bitcoin.

Omenjena tehnologija omogoča šifriran digitalni zapis vseh kadarkoli opravljenih transakcij z izbrano digitalno valuto. Posebnost takšnega digitalnega zapisa je v tem, da ni shranjen na enem, ampak v decentraliziranem omrežju računalnikov.

Vsaka nova transakcija z digitalno valuto se tako pred potrditvijo in vpisom v digitalni zapis preveri skozi to omrežje, kar naj bi dodatno povečevalo stopnjo varnosti pred zlorabami.

Microsoft in Bank of America Merrill Lynch bosta vzpostavila in preizkušala okolje za transakcije na podlagi tehnologije blockchain med podjetji ter njihovimi strankami in bankami, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Cilj je povečati učinkovitost in varnost transakcij. Avtomatiziranost postopkov pri tehnologiji blockchain namreč zagotavlja hitrejše izvajanje postopkov, povezanih s transakcijami, in manjšo možnost napak.

Microsoft bo v tem projektu uporabil svojo storitev Azure, ki poslovnim uporabnikom ponuja sklop orodij in tehnologij za razvijanje rešitev v računalniških oblakih na Microsoftovi infrastrukturi.

Delite članek