REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Koper gosti festival uličnih umetnikov Frivolus

Koper bo od danes do nedelje prvič gostil festival uličnih umetnikov Frivolus. V koprskem starem mestnem jedru bo tako moč srečati klovne, čarovnike, akrobate, ulične glasbenike in izvajalce različnih umetniških zvrsti. V treh dneh se bo skupno zvrstilo več kot 50 uličnih umetnikov iz različnih delov Evrope.

Kulturno-umetniški dogodek, ki bo potekal pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), bo obiskovalcem prikazal sodobni pristop uličnega gledališča, ki se opira na svetovne trende in sledi kombinaciji glasbe, plesa in žongliranja z zahtevnimi znanji, kot so akrobacije in bruhanje ognja. Namen festivala je širiti kulturo ulične umetnosti in jo približati širši javnosti.

Festival je namenjen vsem generacijam, pri čemer je dopoldanski program namenjen otrokom, popoldne in zvečer pa bodo na svoj račun prišli tudi odrasli, navajajo v ŠOUP. Ponudil bo pet otroških predstav, vsako dopoldne pa bodo organizirali tudi otroške delavnice, na katerih se bodo učili različnih trikov uličnih umetnikov.

Festival bo sicer gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Hrvaške, Italije, Nemčije in Slovenije. Tekom dneva bodo potekale tudi raznolike aktivnosti po glavnih ulicah Kopra, poskusiti bo mogoče posebne tematske menije in obiskati festivalsko tržnico.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek