REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kocijančič v. d. predsednika Evropskega olimpijskega komiteja

Kocijančič v. d. predsednika Evropskega olimpijskega komitejaJanez Kocijančič

Slovenec Janez Kocijančič je postal vršilec dolžnosti predsednika Evropskega olimpijskega komiteja (EOC), so objavili na spletni strani EOC. Predsednik evropskega komiteja Pat Hickey se je namreč danes začasno umaknil s te funkcije, potem ko so ga v Riu aretirale brazilske oblasti zaradi suma nezakonite preprodaje olimpijskih vstopnic.

Kocijančič je sicer podpredsednik EOC, funkcijo vršilca dolžnosti pa prevzema takoj, še piše na spletni strani.

Hickey se je začasno umaknil z vseh vodilnih funkcij, povezanih z olimpijskimi komiteji. Poleg predsednika evropskega komiteja je namreč tudi predsednik irskega olimpijskega komiteja in namestnik vodje Združenja nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC).

74-letni Kocijančič je bil dolgoletni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Na to funkcijo je bil prvič imenovan leta 1991, od leta 2014 pa je častni predsednik slovenske krovne olimpijske organizacije.

Od leta 2005 je Kocijančič tudi član izvršilnega odbora Evropskih olimpijskih komitejev in od leta 2013 podpredsednik EOC.