REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kocijančič: Odločitev o evropskih igrah 2019 morda že ta teden

Kocijančič: Odločitev o evropskih igrah 2019 morda že ta tedenJanez Kocijančič

Janez Kocijančič, vršilec dolžnosti predsednika Združenja evropskih olimpijskih komitejev, je v Ljubljani ob robu praznovanja 25-letnice Olimpijskega komiteja Slovenije razkril, da bo morda že prihodnji teden na zasedanju v Minsku znan gostitelj evropskih iger leta 2019.

Svojo 25-letnico delovanja bo prihodnji konec tedna obeležil tudi beloruski olimpijski komite, ki bo ob tej priložnosti gostil tudi 45. skupščino EOC: "Za drugo izvedbo evropskih iger se pogovarjamo z dvema kandidatoma. Prva priložnost, da določimo organizatorja, se ponuja že ta teden v Belorusiji, druga možnost pa seveda je, da to odločitev preložimo," je dejal Kocijančič.

Slednji je potrdil tudi, da se je EOC dodobra seznanil s primerom svojega predsednika Patricka Hickeyja, ki je bil zaradi domnevne preprodaje olimpijskih vstopnic aretiran med igrami v Riu de Janeiru in bil celo 14 dni v priporu. Kot pravi, EOC stoji za Hickeyjem: "Glede na vsa zbrana dejstva, smo v EOC mnenja, da ni naredil nikakršnega kaznivega dejanja. Mislimo, da so mu grobo kršene pravice in človeško dostojanstvo, obenem pa se mu poslabšuje zdravje in nujno potrebuje zdravljenje."

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek