REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kanadskim hokejistom prva finalna tekma

Kanadskim hokejistom prva finalna tekma

Kanadski hokejisti so v prvi finalni tekmi svetovnega pokala v Torontu s 3:1 premagali Evropo, katere kapetan je slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Brad Marchand je za Kanado prispeval gol in podajo, zadela sta še Steven Stamkos in Patrice Bergeron, Tomaš Tatar je bil strelec Evrope, med podajalci je bil Kopitar.

Marchand, ki je pred enim dnevom podpisal 49 milijonov ameriških dolarjev vredno osemletno pogodbo z Boston Bruins, je zadel po vsega 2:33 minute igre. To je bil njegov četrti gol na peti tekmi turnirja.

Ob koncu prve tretjine je drugič za Kanado zadel Stamkos, po sedmih minutah igre v drugi tretjini je znižal Tatar. Andrej Sekera je bil blizu izenačenju, vendar je bil odlično postavljen golman Carey Price. Pod tretji gol so se podpisali Marchand, Bergeron in Crosby. Slednji je opravil večino dela, podal do Bergeron, ta je bil zanesljiv z bližine.

Druga tekma bo v četrtek.

Delite članek